Glutenfria pepparkakor

2011-11-30 @ 21:28:25

100 gram smör/margarin
2 tsk malen kanel
2 tsk maen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bikarbonat
7 dl glutenfritt mjöl
  • Lägg matfett och kryddor i en skål. koka upp sirap och socker i en kastrull. Häll det över fett och kryddor och rör massan kall. Rör i ägget.
  • Blanda bikarbonat och glutenfritt mjöl. Arbeta in blandningen till en deg. Låt vila svalt över natten.
  • Arbeta degen smidig och tillsätt eventuellt mera glutenfritt mjöl. Kavla ut den, väldigt lätt på hand, men inte för tunt. Det är lättast att arbeta på mjölad arbetsbänk. Ta ut kakor med mått och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 C, ca 5 min.
Efter att ha testat en himla massa recept på pepparkakor, så är det nog det här som har fungerat bäst. Med lite extra mjöl och en lätt hand så går det förhoppningsvis finnemang! Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Therese - Glutenresan

Ååå, så härligt det ser ut med ett stort familjebak och alla är med och är mjöliga :) Det ska vi också försöka oss på i helgen, hoppas kunna göra ett glutenfritt pepparkakshus.

2011-12-01 @ 09:54:51
URL: http://teatravel-glutenresan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback